top of page

dit zijn reacties van lezers

vanaf de bevrijding van het eerste digitale deel 

op Bevrijdingsdag 05-05-2015

"Wat een prachtig boek heb je geschreven, Giovanna Gomersbach. Werkelijk een boek dat bewust maakt van ‘de essentie van leven’!"

~ Heidi Leenaarts

 

"Lieve Giovanna, toen ik deel 1 van ‘De Schoonheid van Water’ opende viel mijn mond van verbazing open. Er kwam spontaan een lange WOOOOOW!! uit… ik was compleet flabbergasted!.. en dat gebeurt niet zo snel… Ik ben zeer onder de indruk van dit groootse werk. Een werkelijk prachtig vormgegeven boek – met ook de complimenten aan Fernando – waarin jouw liefde voor het onderwerp, zorg voor detail en vakvrouwschap werkelijk in alles tot uitdrukking is gebracht. Persoonlijk kijk ik uit naar het fysieke boek, want ik lees liever een echt boek dan een digitale versie. Dus bij deze is mijn bestelling geplaatst!"

~ Henk Lodewijk

 

"Dank je wel voor dat geweldig mooie boek, het straalt pure kracht en schoonheid uit! Alleen al van de uitstraling wordt ik helemaal blij."

~ Ingrid Raaymakers

Ik ben onder de indruk van je boek. Ik ben ongeveer op de helft. Ik knipperde met mijn ogen toen je schreef over de bron van het water, de vrouwelijke oer vorm.

Blij dat je tevreden bent met verloop van verkoop. Dit boek verdient een groot bereik. Dit boek is een studie! 

~ Gerrit Elsendoorn

"Het eerst wat in me op kwam was mooi . Ik wil het zeker helemaal lezen. Ben benieuwd waar het over gaat. Top mooi werk.

…+… 

Tijdens het lezen wat voor mij echt een opgave is omdat ik een doen er ben en onrustig wordt van stilzitten. Beleef ik toch veel plezier aan het boek. Waar haal je al die wijsheid vandaan? Top en voor mij leest het lekker weg, met de gedachten van jou in mijn hoofd als schrijfster."

~ Edwin Wubbe

"ik ben direct begonnen met lezen en moet je gelijk zeggen dat de schrijf stijl me heel erg aanspreekt. Je verlangt steeds naar meer en hoewel ik al veel gelezen heb over water lijkt het erop dat je me totaal ‘overspoelt’ hebt. Het is een heerlijke stroom om in te zitten. Het lezen ervaar ik als een heerlijke stroom water,  Een prachtig ruisen van een beek waar ik naar mag luisteren en die me alles wat ik al wist en nog wil weten met elkaar samen voegt tot een geheel. SUPER DANK DAT JE ME DIT STUURDE

…+…

Het is voor een heel goede zaak. Jij hebt uitzonderlijk werk geleverd, meer dan belangrijk werk verricht voor het welzijn van Mens en Water … Ons leven…  Ik vind het van zulk groot belang dit onderwerp dat ik niet anders kan dan met volle interesse mee lezen en je mijn bevindingen meedelen.

…+…

Het leest voor mij heerlijk. Het meandert het beweegt, je raakt me aan, het verfrist, het voedt me, het verwarmt en het confronteert, het boek IS als levend water.. Voor mij dan…

Wij verbazen ons allang niet meer over synchroniciteit . Jouw energie komt bij volledig binnen als ik lees. Zoals alles wat jij doet… Of creëert … Je bent het ZELF . En omdat je zo heel (heilig ;-)) bent voelt dat zalig. 

Universalist in opleiding."

~ Joost Valk

 

"Wat prachtig, wat bijzonder, wat indrukwekkend, wat schitterend. Ik voel de Schoonheid van alle kanten. Dank je wel. Dit 1e deel is al van een weelde… woorden schieten te kort. Ik heb het doorgebladerd, nee, ben er 2x doorheen gevaren, kleine stukjes in me opgenomen, ik hoor het zachtjes ruisen, klateren…. Dompel me onder. Wat zijn er toch prachtige metaforen, als het om water gaat. 

 

Wat geweldig dat het je gelukt is, om het goud van de toekomst vandaag de wereld in te brengen, zoals je dat aanvoelde en dat je dit nu met mij en anderen deelt. Hoe mooi heb je de schoonheid en rijkdom van water kunnen vatten en nu digitaal laten vloeien. En dan de schitterende ondersteunende en versterkende art direction van Fernando."

~ Conny Bergé

 

"Wat mij opvalt is jouw terdege kennis van zaken omtrent het onderwerp (water) je sympathieke schrijfwijze die uitnodigt om verder te lezen. Het boek pakt me en zet aan tot nadenken en dat is precies wat jij voor doelstelling hebt met dit boek… ook het niveau van zinsvorming en zinsopbouw is top… Volgens mij ben jij goed bezig."

~ Herman Harms

 

"Ik heb het gelezen en ten eerste mijn complimenten over de goed, prettig geschreven maar diepe studie die je hebt gedaan.  Wel mis ik het hoofdstuk water en licht omdat dit samenspel zo cruciaal is. Maar hier mag je blij en best trost op zijn omdat het informatief is om te lezen." 

~ Dolf Zantinge

 

"Eindelijk ben ik vanmiddag in jouw ‘Water’ kunnen duiken. Heb me erin ondergedompeld, gespetterd en doorheen gewaad. Wat wonderschoon weer, ook dit deel 2. Hoe jij de taal van water weet te spreken. Met een helderheid en frisheid…

De kreet Thalassa, Thalassa (θάλασσα θάλασσα) van Griekse les ooit, komt, terwijl ik dit schrijf, weer boven. Mooi ook je verwijzingen naar universele educatie, naar ecoliteracy, biomimicry enz.

 

Mooi hoe dat dan weer samenvalt met de tijd-projecten waarmee ik de laatste tijd superdruk mee was. Jij benoemt het ritme van het water en ik benoem het natuurlijk ritme van de tijd, per dag, per seizoen enz. Ook jij gaat terug op cel- en dna-niveau. En ik vertel ook tijdens mijn presentaties altijd, dat IEDERE CEL WEET HOE LAAT HET IS. 

Ik ga in ieder geval ‘De Schoonheid van Water’ promoten, waar ik maar kan. Voor nu, woorden schieten verder te kort, maar vanuit the flow, dank, liefs.."

~ Conny Bergé

 

"Met interesse en verwondering heb ik de afgelopen periode de boeken van Giovanna bekeken. Het enthousiasme en de passie voor water spreken enorm uit het boek.
Mooi, en knap gedaan."

~Ingrid Hovelinck

 

"Dank je wel voor je geschenk! Ik heb een begin gemaakt met lezen en word er blij van. Mooi geschreven en prachtig vormgegeven! Wist niet dat er zoveel over water te vertellen was. (Acrobat Reader telt maar liefst 3640 woorden met ‘water’ in het document…) Zeer leerzaam en bewustmakend, nogmaals dank!"

~ Roland Leenaarts

 

“Dank je wel  voor dit sprankelende cadeau, ook namens de wereld, die weer iets meer weerwaarde heeft door deze gift van jou, ik vind dat echt een mooi gebaar. Ik zelf wil graag wachten op de analoge versie, wil je me zeggen wanneer die komt, anders ga ik aan het printen.”

~ Nol Roelofs

 

aan de directie van Wetsus: “Ik wil u graag op het volgende attenderen. De jonge dame Giovanna Gomersbach heeft een prachtig boek over de vele aspecten van Water geschreven. het is werkelijk adembenemend en inspirerend. Ik beveel u aan om de deelnemers van het congres in kennis te stellen van deze preview en om als sponsor op te treden zodat het boek volgens de juiste kwaliteit kan gaan worden gedrukt en uitgebracht.”

~ Jaap van Till

 

“Prachtig boek vol wijze woorden schreef je. Heerlijk om het te krijgen, bijvoorbeeld als verjaarcadeau!”

~ Jan Diek van Mansvelt

 

“Wij staan er niet vaak bij stil maar we zijn meer waterwezens dan fysieke wezens… Het ‘water’ in ons lichaam is – als het goed is – de ideale geleider voor alle soorten energie, tot en met de meest subtiele… Het is van vitaal belang om genoeg water te drinken en het is minstens even belangrijk om het juiste water te drinken. Giovanna Gomersbach schreef een fascinerend boek over water en hoe belangrijk water is voor onze menselijke evolutie."

~ Jan Bommerez

 

"Wat mij in de boeklancering opviel is dat je zoveel mooie en bijzondere mensen om je heen verzameld hebt! Dat jij en zij met zoveel liefde en passie in het leven staan en dat ieder de liefde voor het water, het leven, de aarde en al haar medebewoners wil helpen de aarde te schonen en respectvol te verzorgen... prachtig!  Vandaag in je super fantastische boek gelezen! Wouw wat mag je trots op jezelf zijn haha! In je boek lezend denk ik maar steeds: ik wil ook een EWO filter voor mijn dochter! Ik hoop dat je veel mooie reacties gekregen hebt op je boek? en dat veel mensen jouw liefde voor water en enthousiasme overnemen!☺

~ Edith Bronkhorst

Ik nee we zijn heel blij met jouw boek en vinden steeds weer bijzondere hoofdstukken en wetenschappen. Het ga je heel goed Giovanna, je hebt een prachtig boek gemaakt. Een pareltje!

~ Sacha de Herder

RECENSIES

Het medium water.

 

Kun je een slordige 468 pagina’s over het onderwerp water schrijven? Ja, dat kan, en je zult verbaasd zijn hoeveel nieuwe informatie er te vinden is in dit lijvige boek.

 

Water is, net als elke andere stof op aarde, opgebouwd uit atomen. Het bestaat uit twee waterstof- en een zuurstofatoom, die samen een watermolecuul vormen. We weten dat water reinigt, elektrisch geladen is, een verscheidenheid aan vormen, beweging en structuur heeft en onze dorst lest. Maar het geheel is veel meer dan de som der delen. “Watergek” Giovanna Gomersbach zet water op de kaart. Zij deed jarenlang onderzoek en met veel passie vertelt zij over de rode draad in haar leven: mensen helpen zich te (her)verbinden met de werkelijke energiebronnen in de natuur. Zij is de uitdaging aangegaan om de eenvoud en vanzelfsprekendheid van water onder de loep te nemen, te verkennen en te ontleden.

 

Haar meesterwerk bestaat uit 4 delen: water en welzijn, water en mysterie, water en universum en tenslotte waterveredeling. De opzet is per deel globaal hetzelfde. Een fijne afwisseling van quotes in het Nederlands en Engels verrijken, evenals de fraaie kleurenfoto’s, de tekst. Deze afbeeldingen zijn veelal paginagroot, bijzonder sprekend en kleurrijk. In kaders een “Intermezzo”; (soms kritische) gedachten van de auteur. Aan het einde van de hoofdstukken vinden we de noten, verwijzingen naar internetbronnen.

 

Water is meer dan een dorstlesser of schoonmaakmiddel. Het is energie met een geheugen. De lezer wordt gebombardeerd met informatie. Soms moet je het nog een keer lezen om te bevatten wat er staat. Het is open en eerlijk geschreven; zuren en basen blijven ook voor haar moeilijk te begrijpen. Het is handig een klein beetje kennis van natuur-en scheikunde te hebben.

 

Giovanna pleit voor waterveredeling. Geïoniseerd water bijvoorbeeld, helpt de effecten van zuurophoping, de oorzaak van veel degeneratieve ziekten en veroudering in het lichaam, te keren. Diverse waterbehandeling methoden worden uitgediept. Haar ‘De Schoonheid van Water’ gaat niet alleen over H2O, maar bijvoorbeeld ook over het leven (leven is begonnen in de oceaan), gezondheid, het ecosysteem, energie en het milieu. Ze verbindt praktische kennis met (semi-)wetenschap en spiritualiteit. Het maakt duidelijk dat alles, werkelijk alles met elkaar verbonden is. Een zeer verzorgd exemplaar.

 

door: Marjan van Druenen professioneel recensent.

Bovenstaande recensie werd geschreven

op basis van een digitaal bestand. 

wil je ook als professional

een recensie schrijven?

neem dan contact op voor dit bestand
of bestel het boek met gereduceerde prijs.

Boekbespreking:

 

 

Giovanna Gomersbach heeft een prachtig boek geschreven: “De Schoonheid van water,

Goud van de toekomst”.

Voorin het boek staat “Ken mij, ik ben de natuurlijke schoonheid, net als jij, wees wij”.

 

Deze zin doordenken maakt dat alles in een ander licht komt te staan. Anders dan het gangbare van tegenstellingen en concurreren, produceren, ten koste van..

 

“Wij zijn op aarde gedragen , wij , jij en ik , aan ons.”

 

Het boek maakt de diepere betekenis van onze taal duidelijk via een dichterlijke manier om een hernieuwde relatie te ontdekken van onszelf met en in de natuur, als natuur.

 

Op pagina 67 staat een hoofdstuk over 'genezend water'.

“Het consumeren van het juiste type water is van levensbelang voor het ontgiften van het lichaam. Van alle beschikbare gezondheidsbehandelingen is deze een van de meest krachtige”.

 

Het is belangrijk dat levende lichamen voldoende water in zich hebben. Wanneer door koorts of anders het lichaam te veel vocht verliest is dat gevaarlijk.

 

Water, met liefde omringd werkt heilzaam om alles.

De geneeskrachtige bronnen die bekend zijn, staan niet los van de electromagnetische velden van de ondergrond waarmee de bronnen in contact staan.

 

Het boek staat vol met ervaringen van de schrijfster. Zij geeft veel linken van websites met waardevolle informatie over water. Omdat het vanuit een persoonlijke observatie is geschreven is het heel geschikt voor mensen die geen scheikunde, natuurkunde of biologie hebben gehad. 

 

Heel waardevol is het hoofdstuk over de waterfootprint van Arjen Hoekstra. 

 

Indrukwekkend zijn de prachtige foto's. Zij illustreren inderdaad de schoonheid van water.

 

Leven vanuit de natuur, met daaruit goede voeding en inzet van bewust watergebruik met reductie van medicijngebruik zou een culturele verandering kunnen brengen.

Het voorkomen van watervervuiling, stoppen met plastic, het helpen en houden van water, houden van jezelf ook!

 

Lies Visscher

www.blauwvuur.nu
www.gezondleefmilieu.nl

Recensie van Biblion voor de bibliotheken:

De warme, droge zomer van 2018 heeft zelfs in ons waterrijke Nederland het besef doen doordringen dat de onbeperkte beschikbaarheid van dit 'vitale vocht' geen vanzelfsprekendheid is. Dit boek onderkent niet alleen dit levensbelang, maar is een bijna vijfhonderd pagina's tellende lofzang op water, die veel verder gaat dan wat de wetenschap er over te melden heeft. 

 

Het geheel is ingedeeld in Water & Welzijn, Water & Mysterie, Water & Universum en Waterveredeling. Het fotomateriaal is van zeer hoge kwaliteit en vaak pagina vullend.
Vrijwel iedere bladzijde bevat daarnaast een citaat in grootletter formaat dat de tekst ondersteunt.

De luxe vormgeving van dit boek past bij de liefde die de samenstellers koesteren voor hun onderwerp.

Gerrit Elsendoorn 

Giovanna Gomersbach heeft er 7 jaar over gedaan om dit monumentale boek, getiteld De Schoonheid van Water, Goud van de Toekomst te schrijven, en dan mag ik er best meerdere jaren over doen om op dit boek terug te komen.

Ik schrijf de recensie met 4 verschillende ingangen.

 

1 De foto's.

En dat zijn er vele. Water in diens verscheidenheid, soms "alleen" water, maar ook hoe water zich manifesteert. Vele foto's zijn inspirerend (zoals de foto over het Waterklankbeeld, een foto die ik mijzelf cadeau deed), en ik schreef n.a.v. de foto's eigen artikelen.

 

2 Citaten.

Vele citaten vullen de tekst, of de foto's aan, of staan op hun zelf. Vele uitspraken over water passeren de revue.

 

3 Intermezzo's: persoonlijke notities van Giovanna, nog eens extra schrijvend over een bepaald onderdeel van het water, zij zijn er als stenen in een rivier, en laten je als lezer over die stenen verplaatsen van de ene kant van de rivier, naar de andere kant van de oever.

 

4 De tekst, en dat is heel veel tekst. De woorden meanderen door het boek, en aangezien de tekst over water gaat, dan is het woord meanderen treffend gekozen. Giovanna Universalis wil ons vooral door het water laten verwonderen en ons laten inzien dat water véél méér is dan water uit de kraan.

 

"Aarde, water, mensen, dieren, planten en micro-organismen zijn één en onlosmakelijk met elkaar verbonden."

 

Water ís leven, in water ontstaat het leven. Water is niet objectief te maken, het is té dynamisch.

Het boek bestrijkt meerdere vakgebieden, en daarom bepleit ik een opname van het boek in leerstof van het Voorbereidend Onderwijs.

 

In 4 delen valt de tekst uiteen, het is niet te doen om alles uiteen te zetten:

*Water & Welzijn; water is overal, altijd en actief. Zonder water geen leven.

*Water & Mysterie; water is het wezen van het bestaan, water is het echte goud.

*Water & Universum; de Aarde op zijn plaats in het heelal. De opwarming van de Aarde door de Zon. *Waterveredeling, want water is ook een informatiedrager en wij zijn allen waterdragers.

 

Giovanna ligt een link tussen Liefde en Water, Liefdevol Water. De liefde is een energie en water ook. Niemand kan zonder Liefde en Water.

Tegelijk is water ook voeding.

 

7 jaar deed Giovanna Universalis over het samenstellen en schrijven van De Schoonheid van Water, Goud van de Toekomst. Ik schafte het boek 2 jaar terug aan, in november 2018, en kom er steeds weer op terug.

 

Dit artikel is de start van wéér een nieuwe cyclus van het water, werk of delen ervan herlezen, mij laten inspireren door de foto's, mij laten verwonderen door de hoeveelheid tekst en kennis.

 

Het boek stroomt, alsof het boek zelf uit water bestaat.

http://www.gerrit-schrijver.nl/66435887

bottom of page